Назад в новини
4994

Дезінфекція території обприскувачами — швидко та ефективно

Дезінфекція вважається одним з найефективніших методів профілактики розповсюдження захворювань. В залежності від використовуваних речовин, під час дезінфекції поверхні можна усунути до 100% бактерій та вірусів, що на ній знаходяться. Зараз це особливо актуально у зв’язку з пандемією.

Якщо кожна окрема людина може просто вимити руки з милом або протерти предмети навколо дезінфікуючими засобами, то обробка великих поверхонь, вулиць, домів та майданчиків, діло набагато більш складне. Тут доводиться застосовувати спеціальне обладнання. Для цієї задачі добре підходять звичайні садові обприскувачі. Вони призначені для розпилення активних речовин, тому відмінно пораються з дезінфекцією. Нижче ми розповімо в чому важливість дезінфекції та чому обприскувачі — must have в сьогоднішніх умовах.

Дезінфекція територій

Чому дезінфекція так важлива?

Сьогодні це єдиний спосіб ефективно усунути з навколишнього середовища всілякі віруси. Враховуючи той факт, що шкідливі мікроорганізми можуть залишатися на поверхнях до кількох діб, дезінфекція значно знижує ризик їх подальшого розповсюдження. Це мінімізує вірогідність того, що людина після контакту з поверхнею зможе стати носієм інфекції.

Регулярна дезінфекція — залог особистого здоров’я та мінімальної кількості захворівших.

Види дезінфекції

Найпростіший вид дезінфекції — обробка рук. З вірусами впорається навіть звичайне мило, яке ефективно руйнує їх жирову оболонку. Також можна усунути віруси за допомогою засобів, що містять спирт. Головне — щоб вміст спирту в них був не менше 65%.

Наступний крок — дезінфекція приміщень. Вона особливо актуальна в лікарнях, але її можна проводити і в себе вдома. Для цього використовують не тільки розчини, які наносять на поверхню. Добре себе зарекомендували спеціальні дезінфікуючі лампи, які своїм випромінюванням вбивають шкідливу мікрофлору.

Обприскувач для дезінфекції

Однак в умовах епідемії або пандемії навіть таких засобів виявляється недостатньо. Виникає необхідність обробки спеціальними засобами громадських місць, будівель, вулиць — всього, з чим щоденно контактує велика кількість людей. Тут не обійтися без спеціального обладнання — обприскувачів. Звичайні пневматичні, акумуляторні або бензинові обприскувачі дуже ефективні для дезінфекції, тому що їх пряме призначення мало чим відрізняється. Однак замість того, щоб наносити розчин на рослини, це потрібно робити з вулицями.

Хто вже користується таким методом?

В Італії, Іспанії та Франції проблемою зайнялися фермери, які використовують своє обприскуюче обладнання для дезінфекції. Місцева влада повідомляє, що використання садових і ранцевих обприскувачів стало одним з найбільш ефективних рішень у боротьбі з розповсюдженням вірусу. Об’єм обприскувачів складає від 10 до 100 л, вони можуть встановлюватися на сільськогосподарську техніку або бути в ручному варіанті. Ранцеві обприскувачі показують найбільшу ефективність там, де не може пройти техніка, але потрібна обробка великої площі.

Дезінфекція території обприскувачами

Ще до того, як пандемія дісталася Заходу, обприскувачі використовувалися в Шанхаї — другому за населенням місті Китаю. Китайська влада швидко зрозуміла, що це добрий метод для швидкої дезінфекції, тому взяли обприскувачі на озброєння.

Обприскувачі Dnipro-M як обладнання для дезінфекції

Ми пропонуємо акумуляторні та бензинові обприскувачі. Ці категорії обладнання можуть ефективно використовуватися для дезінфекції великих площ.

Акумуляторні обприскувачі

Акумуляторні обприскувачі для дезінфекції об’ємом від 8 до 16 літрів. Вони працюють в автоматичному режимі, використовуючи 12 та 20-вольтові акумулятори. Обприскувачі можуть працювати до 3-4 годин без перерви — на такий час вистачає заряду акумулятора. Зручна ранцева система кріплення дозволяє витрачати мінімум зусиль при роботі та не втомлюватися. Задня стінка повторює вигин спини, що робить обприскувач ще зручнішим.

Обприскувачі Dnipro-M

Обприскувачі акумуляторного типу підійдуть, щоб обробляти великі площі, багатоповерхові будівлі, дитячі майданчики та інші місця. Вони підходять як для внутрішньої, так і зовнішньої дезінфекції приміщень. Довгий шланг та вудочка дозволяють дезінфікувати поверхні, знаходячись на відстані від них.

Мотообприскувачі

Найпотужніше обладнання, яке підходить для зовнішньої дезінфекції — обробки фасадів, вхідних груп, дверей, майданчиків, вулиць та ін. Підвищена вага компенсується потужністю обладнання та зручною системою кріплення. Обприскувачі можуть обробляти до 5 га простору. Цього вистачить, щоб обробити кілька житлових кварталів чи велику площу.

Висновок

Дезінфекція зараз — один з найефективніших способів зупинити розповсюдження вірусу. Крім дотримання правил особистої гігієни, також є необхідність обробляти зовнішній простір. Обприскувачі Dnipro-M допоможуть зберегти безпеку оточуючих від бактерій та вірусів, а також ефективні для дезінфекції особистого простору.