Назад в новини
10943

Маски зварювальника Dnipro-M — особливості та переваги

Зміст:

Зварювальні апарати — це обладнання, при роботі з яким потрібно дуже відповідально відноситися до правил безпеки. Працювати з ними складніше, ніж з електро- або пневмоінструментом. Висока напруга, розплавлений метал, іскри та дуже яскраве випромінювання — все це потребує використання певних засобів захисту. Навіть ті, хто ніколи не працював зі зварювальним апаратом, знають, що під час роботи зварювальник обов’язково має користуватися захисною маскою. Вона захищає від ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання, а також високої температури.

Наш бренд приділяє належну увагу захисним засобам для зварювальників. Зокрема, в нас є власна серія — зварювальні маски хамелеон. В них є декілька корисних функцій, що значно полегшують роботу та надійно захищають очі та обличчя зварювальника. Далі ми детально опишемо загальні особливості наших зварювальних масок, а потім окремо розглянемо кожну модель.

Зварювальні маски Dnipro-M — в чому їх перевага?

При розробці масок для зварювальника ми враховували наступні моменти:

  • Маска повинна бути зроблена з міцних матеріалів. По-перше, це дозволяє забезпечити високий рівень надійності при роботі в жорстких умовах. По-друге, якісні матеріали подовжують термін життя маски та скорочують вірогідність її зламу.
  • У кожній масці хамелеоні має бути достатня кількість датчиків та корисних функцій. Це допоможе зварювальнику підлаштуватися під конкретні умови роботи.
  • Маска має бути універсальною, тобто, підходити для роботи в різних режимах зварювання.

Зварювальні маски dnipro-m

Ці вимоги дозволили нам розробити продукт з технічними характеристиками, які зможуть задовольнити потребу не тільки побутового користувача, але й професіонала:

  • Наші маски для зварювальників підходять для зварювання в різних режимах: MMA, MIG, TIG, MAG/CO2 та CUT.
  • Використовувати їх можна в широкому діапазоні температур — від -10 до +55°C.
  • Захисні маски мають декілька функцій, що дозволяють налаштувати їх під певні умови роботи (детальніше про це — в наступному розділі статті).
  • Кожна модель укомплектована склом з полікарбонату. Вони встановлюються з обох сторін від фільтра.
  • Фільтр маски працює одразу з двома датчиками. Вони забезпечують миттєву реакцію маски на випромінювання. В залежності від конкретної моделі, швидкість спрацьовування може складати від 1/10000 до 1/25000.
  • Зварювальник може відрегулювати наголовник під свої параметри, виставивши необхідний кут нахилу, глибину посадки та окружності.

Можливості зварювальних масок Dnipro-M

У масок зварювальника, які ви знайдете в нашому каталозі, є деякі важливі функції:

  1. Регулювання чутливості датчиків.
  2. Налаштування затримки затемнення.
  3. Налаштування ступеня затемнення.
  4. Режим Grind.

Вибір ступеня чутливості маски

Затемнення маски відбувається як реакція на певний рівень випромінювання, що потрапляє на датчики. В моделях WM-31 та WM-39 налаштування відбувається в автоматичному режимі, а в масках WM-46 та WM-48 чутливість можна вибрати самостійно.

Навіщо це потрібно? Наприклад, при роботі в приміщеннях з низьким рівнем освітленості краще встановити високу чутливість маски. Завдяки цьому, маска буде спрацьовувати максимально швидко.

Ще один варіант налаштування — вибір мінімального рівня чутливості, якщо потрібно, щоб маска не реагувала на сонячне світло.

Затримка перемикання фільтра

Ця функція дозволяє встановити час затримки фільтра в темному стані після зникнення дуги. Це корисно з двох причин:

  1. Коли дуга щезає, розжарений метал ще якийсь час продовжує світитися. Це випромінювання все ще може негативно вплинути на зір. Затримка перемикання фільтра дозволяє захистити очі в момент охолодження металу.
  2. Якщо дуга на короткий час згасне, а потім запалиться знову, фільтр не буде блимати.

В зварювальних масках Dnipro-M (WM-46, WM-48) можна вибрати затримку перемикання від 0,1 до 1 сек. Малий інтервал затримки (0,1–0,25 сек) корисний при роботі в режимі точкової зварки. Зварювання на високих струмах потребує максимального інтервалу затримки (0,85–1 сек).

Ступінь затемнення

Це налаштування дозволяє вибрати, наскільки сильно буде затемнюватися маска. В трьох моделях Dnipro-M (WM-39, WM-46 и WM-48) ви можете самостійно вибрати ступінь затемнення, відрегулювавши маску під свої потреби. Крайні значення затемнення — 9 та 13 DIN.

Режим Grind

Можна використовувати маску зварювальника в якості захисту при роботі з КШМ. Щоб фільтр не спрацьовував на іскри металу, передбачений режим Grind. Ви зможете шліфувати або різати метал, не знімаючи маску. Функція присутня в трьох моделях зварювальних масок Dnipro-M — WM-39, WM-46 та WM-48.

Огляд моделей

Серед зварювальних масок, що представлені у нас в каталозі, є декілька варіантів, кожний з яких має свої особливості. У цьому розділі статті ми опишемо сильні сторони кожної моделі та їх відмінності одна від одної. В будь-якому випадку, всі маски дають високий рівень захисту від інфрачервоного та ультрафіолетового випромінювання, високої температури та іскор. Вони підходять для зварювання в режимах ММА, МIG, MAG/CO2 та CUT. Маски здатні витримувати експлуатацію за температури зовнішнього середовища від -10 до +55°С.

WM-31BC

Маска виконана з ударостійкого пластику високої якості. Це відмінний варіант для тих, хто шукає надійний та доступний варіант без зайвого функціоналу.

Зварювальна маска Dnipro-M WM-31BC

Модель зварювальної маски WM-31BC дозволяє автоматично відслідковувати дугу, вмикаючи затемнений режим. За спрацьовування відповідають два високочутливих датчика. Швидкість спрацьовування складає 1/10000 секунди — цього вистачає, щоб забезпечити безпеку очей під час роботи. Оптичний клас фільтра — 1/1/1/2. Швидкість переходу в світлий стан складає 0,5 сек.

У маски комбінований тип живлення — фільтр отримує електроенергію від сонячної батареї та змінної батарейки літієвого типу. Ресурс роботи батарейки складає 5 тисяч годин. Щоб зменшити витрати енергії, у маски передбачене автоматичне вимкнення після 15-20 хвилин бездії.

Відмінні риси зварювальної маски Dnipro-M WM-31BC — невелика вага, відсутність великої кількості другорядних функцій та доступна ціна.

WM-39BC

Друга за можливостями та вартістю модель в каталозі Dnipro-M. Вона зроблена з удароміцного та вогнестійкого пластику. Затемнення забезпечує якісний світлофільтр класу 1/1/1/2. Швидкість спрацьовування фільтру — 1/10000 секунди.

Зварювальна маска Dnipro-M WM-39BC

Від попередньої моделі WM-39BC відрізняється наявністю декількох додаткових функцій:

  • Маска дозволяє плавно змінювати ступінь затемнення, встановивши його в діапазоні від 9 до 13 DIN — оператор може підібрати найбільш комфортний для себе режим.
  • В моделі передбачений режим Grind, що призначений для роботи з болгаркою.
  • Маску можна підлаштувати під параметри голови, відрегулювавши її висоту, глибину та ширину. Її вага залишається невеликою — оператор не буде втомлюватися при тривалій роботі.

Живлення маска отримує від сонячної та літієвої батарей. Ресурс змінної батареї складає 5000 годин.

WM-46

Модель WM-46 має більш високі технічні характеристики, ніж її попередники. По-перше, це стосується більш високої швидкості спрацьовування фільтра — 1/15000 сек. По-друге, в неї розширений перелік додаткових функцій:

  • Плавне налаштування чутливості фільтра. Дозволяє індивідуально вибирати режим роботи.
  • Налаштування затримки фільтра в затемненому стані. Значно допомагає під час роботи на високих струмах, а також під час точкового зварювання.
  • Режим Grind для роботи з болгаркою.

У маски є сонячна батарея, яка забезпечує постійний заряд. Крім неї, в моделі передбачені змінні елементи живлення (2 батареї типу ААА), які можна самостійно замінити за необхідності.

Зварювальна маска Dnipro-M WM-46

WM-46 зроблена з нейлону, який краще за пластик не тільки своєю міцністю, але й за екологічними якостями. Матеріал не виділяє шкідливих речовин навіть при значному нагріванні. Нейлон не ламається та не гнеться при ударах або падіннях з висоти. Діапазон припустимих температур при роботі — від -5 до +55°С.

Маска дуже зручна в роботі. Ви можете самостійно відрегулювати глибину посадки, наголовник та кут нахилу маски. У моделі також є механізм підняття та опускання, вбудований в саму конструкцію.

WM-48

Топова модель в асортименті зварювальних масок Dnipro-M. Вона має найвищу швидкість спрацьовування фільтра — 1/25000 секунд. Такий показник дозволяє масці надійно захищати очі в будь-яких умовах роботи, навіть при зварюванні протягом тривалого часу. Ще одна відмінність — великий розмір оглядового віконця. Якщо у всіх останніх моделей його габарити складають 90х35, то у WM-48 його розмір збільшений до 92х42 мм.

Зварювальна маска Dnipro-M WM-48

Незалежно від нахилу у процесі роботи та якості освітлення, оптика забезпечує чітке зображення. Картридж перевіряється перед встановленням, тому маска буде справно працювати з перших секунд.

У маски WM-48 присутній повний набір додаткових функцій для комфортної роботи та налаштування захисту очей під свої потреби:

  • плавне регулювання чутливості світлофільтра;
  • налаштування ступеню затемнення;
  • можливість виставити час затримки фільтра;
  • режим шліфування Grind.

Ви зможете встановити потрібні параметри посадки маски, щоб отримати комфортні умови роботи. Одна з особливостей моделі — м’яка стрічка на лобовій частині наголовника, яка вбирає піт. У маски також є два вертикально розташованих фіксатори.

Dnipro-M — висока якість та надійність продукції

Гарантія на всі маски зварювальника Dnipro-M складає 2 роки. Поки триває гарантійний термін, ви можете отримати безкоштовні послуги в сервісному центрі: ремонт, очищення обладнання, а також консультацію майстра з використання. Ми постійно працюємо над покращенням нашої продукції та розширюємо свій асортимент. Будемо раді бачити вас на нашому сайті та у фірмових магазинах Dnipro-M!