Назад в новини
10719

Найменша зварка Dnipro-M: як та для кого ми створили незвичайну новинку

Наші розробники не припиняють дивувати! Нещодавно з'явився ультракомпактний зварювальний пристрій, що поміститься на долоні дорослого.

Розмір інвертора всього 20,8×8,5×13,2 см, а вага 2,2 кг. Це найлегший і найкомпактніший зварювальний апарат у нашій серії та один з найменших на українському ринку. Про незвичайну новинку ми поговорили з розробником зварювальної техніки Dnipro-M Сергієм Нечипоренком.

- Навіщо такий маленький апарат? 

- Зараз усі технології прямують до компактності. Пам'ятаєте, якими були перші комп’ютери й мобільні телефони? А які вони зараз? Зі зварювальними апаратами відбувається те ж саме. Навіщо вам важкий та габаритний інструмент, якщо з його задачами впорається більш компактний аналог, начинений за останнім словом техніки?

Мінізварка Dnipro-M SAB-14D MINI

- Кому знадобиться мінізварювальний апарат?

- Ми створили цей інвертор, щоб полегшити роботу майстрів-висотників, бригад, які активно виїжджають на різні об’єкти та носять з собою чимало різної техніки, слюсарів, сантехніків та автомеханіків, яким доводиться зварювати метал у незручних та важкодоступних місцях, де звичайний апарат поставити проблематично. А SAB-14D MINI повісив собі на плече й працюєш, майже не відчуваючи ваги. 

Мінізварка стане в нагоді й удома, на дачі або в гаражі. По-перше, вона добре впорається з більшістю побутових зварювальних робіт, а по-друге, може працювати без втрати потужності навіть в електромережах з просіданням напруги (до 170 В), яким часто грішать приватні сектори, дачні та гаражні кооперативи.

Зварювальний апарат SAB-14D MINI

- Що в «начинці» пристрою? 

- Спеціально для цієї моделі ми працювали над напівмостовою електросхемою, яка б забезпечила компактність. Переробляли та покращували схему 5 разів, що тривало майже рік. Тепер плануємо ці напрацювання використовувати в майбутніх інверторах. 

Завдяки двом конденсаторам зварювальний апарат може працювати без втрати потужності за напруги в мережі від 170 В. Інструмент має захист від пилу, вологи (але занурювати у воду не можна) та конденсату. Його можна використовувати на запилених майданчиках та в приміщеннях з температурою -10…+50 °С. 

Використання мінізварки SAB-14D MINI

- На що вистачить потужності цього «малюка»?

- Максимальна активна потужність інвертора — 4400 Вт, робоча сила струму 140 А. Це означає, що інвертор працюватиме до 8-ми годин з найпопулярнішим електродом діаметром 3 мм. Під час тестування ми безперервно використали 90 таких електродів, але апарат не перегрівся.

Ресурс інвертора дозволяє зварювати ним металопрофіль та різні металоконструкції. Водночас напруга дуги сягає 60 В, тому апаратом можна працювати з усіма видами електродів 1,6 - 4 мм та варити сталь, нержавіючу сталь і чавун.

- Серед майстрів існує думка, що настільки компактна техніка швидко перегрівається. Вони праві? 

- Для SAB-14D MINI — це міф. У дану модель ми встановили максимально великий для її розмірів вентилятор охолодження та програмно збільшили його швидкість до 5,5 тис обертів на хвилину. Також використовуємо нові технології транзисторів, які менше нагріваються. 

Вентиляція спроєктована таким чином, що повітряні потоки добре обдувають найгарячіші елементи. Все це дозволяє не боятися перегріву пристрою, проте слід брати до уваги, що даний апарат не призначений для довготривалих робіт на максимальному струмі (140 А).

Зварювальний пристрій SAB-14D MINI

- Що майстрові варто знати про SAB-14D MINI?

- Інструментом зручно зварювати листовий метал та працювати точковими швами. Наприклад, якщо вам потрібно зварити стелаж, навіс або якусь конструкцію з рейок, то SAB-14D MINI однозначно підійде. 

А ще це ідеальна модель для новачків. В ній є базовий набір функцій, необхідних для старту роботи, та дисплей. До того ж байонети для кабелів електродотримача та затиску маси виділені різними кольорами, щоб було легше їх розрізняти, а на шкалі перемикача зазначені діаметри електродів, з якими працює апарат. Тому навіть користувач з невеликим досвідом зварювання буде легко підключати та налаштовувати пристрій. 

Окремо варто сказати, що ціна на апарат з набором кабелів (кабель електродотримача 3 м та затиску маси 2,5 м) близько 2,2 тис грн (акція триває до 31.01.2022). Інструмент можна замовити на нашому сайті або знайти у мережі майстерності.