Назад в новини
4790

Пусковий пристрій для автомобільного акумулятора: що це і яке вибрати

Власникам автомобілів знайома ситуація, коли ключ у замку запалювання повертається, а реакція — відсутня. Причини такої ситуації можуть бути різними, а найпоширеніша — низький заряд акумулятора. Швидко вирішити проблему допомагають портативні пускові пристрої. Нижче розглянемо особливості їхньої роботи, тонкощі вибору та використання.

Для чого потрібен пусковий пристрій для автомобіля

Він призначений для запуску двигуна, коли основний акумулятор розрядився. Пристрій автономний, має компактні розміри, живиться від вбудованої батареї, забезпечує достатній струм для запуску стартера. Використовується для швидкого запуску двигуна різних транспортних засобів.

Пусковий пристрій — підстраховка на випадок аварійного зниження рівня заряду акумулятора.

Відмінності пускового пристрою від пуско-зарядного

Головна відмінність ПП від ПЗП в тому, що перші можуть тільки запускати двигун, якому не вистачає заряду батареї, другі — здатні і запускати двигун, і заряджати акумулятор.

Вибір залежить від індивідуальних особливостей транспортного засобу та ваших потреб. Стаціонарні установки функціональніші, а портативні пускові — оптимальний варіант для міських умов, частих поїздок.

Пусковий пристрій JS-12P

Як вибрати пусковий пристрій

Сьогодні пускові пристрої доступні в широкому асортименті, мають розширений функціонал, що дає змогу використовувати їх не лише для запуску двигуна. На що звернути увагу під час вибору:

  • Пусковий струм. Чим він вищий, тим легше буде запустити двигун, особливо в холодну пору року. Під час розрахунку необхідного значення необхідно враховувати ємність акумулятора автомобіля.
  • Місткість. Визначає, скільки ПП зможе пропрацювати без підзарядки.
  • Напруга. Значення має відповідати напрузі батареї транспортного засобу. Зазвичай 6В — двоколісний транспорт, 12В — легкові автомобілі, 24В — вантажні авто, сільськогосподарська техніка.
  • Тип акумулятора пристрою. Найбільш поширені пускові пристрої з літій-іонними акумуляторами — вони легкі та компактні, забезпечують високу потужність та тривалий термін служби.
  • Додатковий функціонал. Це можуть бути вбудовані ліхтарики, USB-порти для заряджання гаджетів, аналізатори батарей тощо.

Як користуватися пусковим пристроєм

Важливо! Перед використанням пускового пристрою обов'язково ознайомтеся з його технічними характеристиками та інструкцією з експлуатації. Вона містить необхідні рекомендації та застереження щодо використання, послідовність підключення та запуску.

Зазвичай стандартний алгоритм запуску наступний:

  • відкрийте капот транспортного засобу, переконайтеся, що акумулятор сухий та чистий;
  • підключіть пристрій до клем акумулятора автомобіля (зверніть увагу на правильну полярність);
  • активуйте пусковий пристрій;
  • увімкніть запалювання.

Якщо з першого разу не вдалося запустити двигун, спробуйте ще раз. Між спробами робіть паузу 20-30 сек.

Огляд пускового пристрою JS-12P

У нашому асортименті є пусковий пристрій для запуску бензинових та дизельних двигунів у разі частково або повністю розряджених 12В акумуляторів. Завдяки ємності (12000 мА/год) та пусковому струму (600 А) він підійде для запуску різних транспортних засобів (легкові авто, позашляховики, мотоцикли тощо).

Пусковий пристрій JS-12P

Особливості JS-12P:

  • акумулятор Li-Polymer — пристрій можна використовувати навіть у сильні морози;
  • робота в режимі Powerbank — здатний до 2 разів зарядити середньостатистичний смартфон;
  • має різні захисні функції (від короткого замикання на клемних затискачах, переполюсування, низького заряду пускового пристрою тощо);
  • вбудований ліхтарик, який може працювати у режимі звичайного світла, стробоскопа та аварійного сигналу SOS;
  • можливість підключення пристроїв, що працюють від автомобільного прикурювача.

У комплекті все необхідне для запуску та заряджання електронних пристроїв, а також кейс-чохол для зберігання та транспортування.