Назад в новини
17176

Чим зайнятися вдома на карантині: перелік цікавих ідей

З першого погляду карантин здається чимось неймовірно нудним. Сидіти вдома цілими днями — те ще заняття. Однак якщо проявити трохи фантазії та ініціативи, можна зайняти себе купою цікавих справ. Змайструвати що-небудь своїми руками, навчитися краще володіти інструментом, відремонтувати стару річ, приділити час машині — всі ці справи могли довго чекати своєї черги, але тепер настав їхній час. Ми розповімо вам, що можна зробити вдома, щоб зайняти себе і навіть отримати обновку.

Дрібний ремонт

Почнемо з класики — багатьох давним-давно просили забити той самий цвях в квартирі. Карантин — ну просто ідеальна можливість зробити це. Ось тільки декілька ідей, простіше яких нічого не може бути:

  • Повісити на стіну картину або фото. Навіть така невелика деталь може змінити дизайн кімнати, стати візуальним акцентом і просто приємним спогадом. З інструментів знадобиться тільки шуруповерт або дриль. Один саморіз — і готово! Тут можна згадати і про дзеркала, вішалки та інші речі, які зазвичай потрібно десь повісити — обирайте самі.
  • Докрутити погано закручені шурупи. Кожен з нас колись чіплявся за виступаюче зі стіни або меблів кріплення. Досить це терпіти — візьміть шуруповерт та усуньте неприємність. До речі, іноді шурупи можуть траплятися в досить несподіваних місцях — якщо вже зайнялися цим, спробуйте обійти квартиру або дім, щоб знайти пару таких.
  • Якщо в домі є непрацюючі розетки, їх також можна включити в цей невеликий ремонт. Головне — пам’ятайте про безпеку. Обов’язково перевірте, що електрика вимкнена, і тільки потім починайте роботу.
  • Якщо ножі почали тупитися, можна зайнятися їх заточуванням. Підійде звичайне ручне точило, але якщо хочеться, щоб результат був кращим, використайте точильний верстат.

Полиця на стіну

Щось посерйозніше?

Апетит приходить під час їжі. Взявши до рук інструмент, ви можете захопитися, і тоді знадобляться більш масштабні ідеї:

  • Навряд чи всі меблі в домі знаходяться в ідеальному стані. Чому б не підклеїти кромки меблів або оновити фарбу? Зайнятися старими меблми та привести їх до ладу — відмінна думка. Це не займе багато часу, натомість зробить житло набагато комфортнішим.
  • Старий лінолеум ніколи не приводив ні до чого хорошого. В ньому може завестися пліснява, в покритті протираються діри. Озбройтеся реноватором, щоб зрізати старий лінолеум, та оновіть підлогу — ви здивуєтеся, як сильно зміниться враження від інтер’єру.
  • Наймайстерніші зможуть витратити енергію на виготовлення нових меблів. Для цього знадобиться деяке обладнання — рейсмус, фуганок, рубанок та шліфувальні машини, але результат себе виправдає. Меблі власної збірки — краще, що можна поставити у себе в кімнаті.

Читайте також: Як зробити настінну полицю своїми руками

Гараж-time

Гараж — особливе місце зі своєю атмосферою. Він ще більше сприяє тому, щоб взятися за інструмент. Тут, в першу чергу, потрібно зайнятися авто. Прибирання також буде доречним — правильне зберігання інструменту врятує його від корозії та псування.

  • Навряд чи потрібно розписувати, чого саме потребує машина. Автолюбителі самі знають все, що їм потрібно. А от про що легко можна забути, так це про розрядження акумулятора при простоюванні авто. На щастя, зараз все же не така холодна погода, щоб процес став критичним. І все ж, перевірте рівень заряду, якщо знадобиться — зарядіть акумулятор. В цьому допоможе хороший зарядний пристрій для акумуляторів авто.
  • Інструмент, що лежить на відкритих полицях — не найкраще рішення. Краще зберігати його в ящиках, завернувши у промаслену тканину. Якщо місця не вистачає, зробіть кілька ящиків, самостійно підібравши їх розмір.
  • Якщо в гаражі стоїть садове обладнання, добра нагода згадати, що на вулиці весна. Тримери ще брати рано, а от використовувати обприскувачі потрібно вже прямо зараз. Якщо у вас є сад, карантин стане доброю нагодою привести його до ладу.

Спільна робота батька і сина

Проявіть креативність!

Якщо взялися за інструмент, навіщо обмежувати себе? Ось вам ще кілька цікавих ідей:

  • Займалися коли-небудь гравіруванням по склу? Чому б не почати прямо сьогодні? За допомогою звичайного електричного гравера це буде не так складно зробити. Якщо де-небудь лежить пара зайвих склянок, набийте на них руку, а потім створіть справжній шедевр.
  • Деревина — дуже податливий матеріал, з якого можна зробити зовсім невеликі речі. Шкатулки, обручки та кулони ручної роботи дуже цінуються. Ви не тільки не занудьгуєте при їх створенні, але й зможете порадувати свою другу половинку.
  • Кардинально змінити дизайн можна за допомогою правильного оздоблення стін. Прикрасьте однотонні стіни полосами або кольоровими акцентами — в мережі є величезна кількість авторських дизайнерських рішень.

Не забувайте про безпеку

Ніколи не нехтуйте технікою безпеки. При роботі з інструментом користуйтеся захисними рукавичками та окулярами. Завжди вимикайте його після роботи.

Під час карантину потрібно пам’ятати ще про кілька речей:

  • Частіше мийте руки з милом. Робіть це мінімум протягом 20 секунд.
  • Чхайте та кашляйте в серветку або лікоть.
  • Намагайтеся менше контактувати з великою кількістю людей.
  • При появі кашлю, ускладненого дихання або високої температури зверніться до лікаря.

Завжди залишайтеся в доброму гуморі — це відмінний засіб зміцнення імунітету. Пам’ятайте — все, що відбувається навколо, це добра можливість проявити себе та зробити світ краще!

Ідеї від нас:

Як зробити журнальний столик своїми руками

 

Як зробити підставку для мисок домашнім улюбленцям

Кутова струбцина - незамінна помічниця своїми руками


Настільна лампа своїми руками


Як зробити собачу будку своїми руками


Зварювання металу в радість


Це має зробити кожен


Як зробити тацю своїми руками?


Це є в кожній майстерні


Органайзер для твоєї майстерні


Приліжкова лофт тумба своїми руками


Кухонні аксесуари прямо зі столярної майстерні


Стильний вазон для квітів власноруч


Робимо стіл зварювальника своїми руками