Назад в новини
3049

Особливості біт Dnipro-M: огляд асортименту

Біта — насадка для роботи з кріпленнями (шурупами, саморізами, гайками і болтами), яка використовується з ручними і механічними інструментами. Однією стороною вони вставляються в інструмент, інша — робоча, для вкручування метизів. Вони відрізняються матеріалом, розміром, типом наконечника. Для кожного типу кріплення підходить біта певного маркування. Букви в маркуванні позначають тип робочої частини, а цифри — розмір насадки.

Асортимент біт Dnipro-M

В асортименті Dnipro-M великий вибір біт, які призначені для поширених типів кріплень. Всі вони підходять для певних завдань і мають індивідуальні особливості, до загальних можна віднести:

  • виготовлення з тайванської сталі марки S2 або її модифікації — S2-M;
  • твердість біти 58-62 HRС;
  • збільшена торсіонна зона для зменшення пікових навантажень;
  • для ще більшого зниження пікових навантажень проходять гартування струмами високої частоти;
  • намагнічування для кращого утримування кріплень.

Біти Impact мають кольорове маркування, яке допомагає простіше ідентифікувати насадку. В асортименті Dnipro-M насадки довжиною 25, 50 і 100 мм.

Асортимент біт Dnipro-M

Хрестоподібні (Phillips)

Конусоподібна робоча частина з чотирма гранями призначена для кріплень з хрестовим шліцом. Профіль виконаний строго під певним кутом і з нахилом бічної поверхні кожної грані. Це забезпечує ефект самовиштовхування біти в кінці закручування. Маркуються буквеним поєднанням Ph.

У нашому асортименті є біти PH з магнітним фіксатором саморіза. Завдяки йому кріплення не потрібно притримувати руками — біта самостійно його утримує. А для роботи з гіпсокартоном ми пропонуємо біти з обмежувачем, який не дає закрутити саморіз занадто глибоко.

Хрестоподібні біти Dnipro-M

Хрестоподібні (Pozidriv)

Позначаються буквами Pz. На відміну від PH у них кромки робочих поверхонь паралельні одна одній і мають однакову товщину по всій довжині. Також вони мають інший кут заточування. До того ж між чотирма основними гранями розташовані ще чотири додаткових. Це дозволяє ще краще центрувати жало.

Зазвичай, їх використовують для роботи з дерев'яними заготовками, гіпсокартоном і різними матеріалами з неоднорідною структурою, з'єднання алюмінієвого профілю.

У вигляді зірочки (Torx)

У вигляді зірочки (Torx)

Робоча частина насадки у вигляді зірочки для закручування кріпильних елементів з відповідною формою шліца. Такі біти позначаються буквами TX або T. Цифра в назві вказує на розмір насадки.

Біти зірочки Dnipro-M

Шестигранні (Hex)

Для маркування використовується буква H. Мають велику площу зіткнення з кріпленням відповідної форми шліца, створюючи великий крутний момент.

Шестигранні біти Dnipro-M

Під прямий шліц (Slotted)

Стандартна і найбільш проста біта SL, яка має клиновидний плоский наконечник для закручування або ослаблення кріпильних елементів з прямим шліцом. Забезпечують невелику площу контакту з кріпленням, не підходять для закручування з великим моментом. Цифри в маркуванні відповідають за ширину леза в міліметрах.

Біти під прямий шліц Dnipro-M

Магнітні тримачі і насадки Dnipro-M

Крім поширених варіантів біт в нашому асортименті є різні магнітні тримачі та насадки, які спрощують роботу з саморізами, роблять її більш зручною і безпечною.

  • магнітний тримач — оснащений посиленим магнітом для утримання біт, свердел і різних насадок;
  • магнітний тримач з обмежувачем — для точного закручування саморізів по глибині;
  • магнітний тримач Autofix — система автофіксації дозволяє швидко міняти насадки натисканням металевої втулки, забезпечує жорстку фіксацію оснащення;
  • насадка для покрівельних саморізів — має неодимовий магніт для надійної фіксації кріплення під час роботи;
  • насадка гнучкий вал — для роботи з кріпильними елементами у важкодоступних місцях.

Магнітні тримачі та насадки Dnipro-M

Для роботи з різними видами кріплень необхідна біта і насадка певного типу і розміру, тому для вашої зручності ми зібрали найпоширеніші варіанти в набори біт. Наші комплекти для монтажу і розбирання кріпильних деталей складаються як виключно з біт і насадок, так і комплектуються різними пір'яними, свердлами по металу і бетону.