Назад в новини
15626

Тест-драйв від профі: майстер з Ужгорода перевірив нові пили Dnipro-M

Сергій Новосельцев з Ужгорода професійно займається доглядом за присадибними ділянками. Майстер щодня має справу з різноманітною садово-парковою технікою: тримерами, пилами, кущорізами та газонокосарками. Перед стартом осінньої заготівлі дров й обрізанням дерев ми попросили Сергія протестувати нову лінійку наших бензопил та поділитися своїми враженнями від роботи.

Мастер тестирует пилы - Фото 1

Сергій уважно слідкує за новинками інструментів, які виходять на українському ринку. А віднедавна відкрив для себе садову техніку нашого Бренду. «Одного разу в мене було складне замовлення: мав розчищати ділянку від густих хащів та дерев. З собою я мав дві пили, але вони як на зло зламалися. Перенести термінову роботу на наступний день не міг, бо замовник вже ввечері чекав результату. Тому я заїхав до найближчого магазину інструментів, яким виявився Dnipro-M, та купив бензопилу. Вона виручила мене й добре працює дотепер. Згодом в моєму арсеналі з'явилися тример та газонокосарка бренду», — розповідає майстер.

Мастер тестирует пилы - Фото 2

Сергій тестував пили у себе на ділянці

Пили-універсали для дачі та дому

«Новинки добре себе показали. Ланцюги та шини хорошої якості, зубці гарно прокалені. Часто помічаю, що виробники у середньому та бюджетному ціновому діапазоні намагаються економити на матеріалах, але у пилах, які я тестував, такого не помітив.

Мастер тестирует пилы - Фото 3

Ще б виокремив увагу до дрібниць. Наприклад, у всіх моделях лінійки різьба оброблена клеєм-фіксатором, що захищає болти від викручування. Також у пил зручні прогумовані ручки, а кришки баків з щільними гумовими кільцями не дають бензину протікати. У всіх моделей ланцюг не розтягувався», — каже Сергій. 

Мастер тестирует пилы - Фото 4

Мастер тестирует пилы - Фото 5

DSG-40H та DSG-45H - універсальні помічники вдома або на дачі

Пилами Dnipro-M DSG-40H та DSG-45H майстер різав гілки та колоди невеликого та середнього діаметра. «Сподобалось, що ці моделі не споживають багато палива, тому, думаю, вони добре б підійшли для невеликого домашнього господарства на 5-10 соток, де є садок або потрібно заготовляти дрова, — зазначає майстер. — Масивну дубову колоду діаметром 42 см (дуб вважається твердою породою дерева) ці пили розрізали за 35 - 40 секунд, але потребували більше зусиль з мого боку, ніж тонші гілки. У моделі DSG-45H є насос-праймер для підкачки палива, тому вона запустилася значно швидше за DSG-40H, на якій праймера нема».

Мастер тестирует пилы - Фото 6

DSG-45H, DSG-52H та DSG-62H мають насос-праймер для підкачки палива

Мастер тестирует пилы - Фото 7

Мастер тестирует пилы - Фото 8

Дрова до зими готові!

Мастер тестирует пилы - Фото 9

DSG-40H та DSG-45H легко переносити ділянкою завдяки оптимальній вазі

Інструменти для складних завдань

«У моделі DSG-52H мені сподобалось співвідношення потужності та ваги. Пила гарно різала товсті стовбури дерев та водночас не була важкою, що важливо, коли працюєш інструментом цілий день. Дубову колоду діаметром 42 см вона розрізала за 27 секунд. Думаю, ця пила підійде для великого господарства.

Мастер тестирует пилы - Фото 10

DSG-52H - пила для великого господарства

Схожий результат показала й найпотужніша модель лінійки — пила DSG-62H. Маючи довшу шину та більшу потужність двигуна вона б стала у нагоді для робочих потреб, коли потрібно пиляти великі дерева», — підсумував Сергій.

Мастер тестирует пилы - Фото 11

Dnipro-M DSG-62H - найпотужніша в лінійці та має найдовшу шину - 50 см

Мастер тестирует пилы - Фото 12

DSG-62H можна звалювати високі дерева з товстими стовбурами та робити заготівлю дров у значних об'ємах

Мастер тестирует пилы - Фото 13

У DSG-45H, DSG-52H та DSG-62H стоїть паперовий фільтр

Мастер тестирует пилы - Фото 14

DSG-52H підходить для догляду за ділянкою з великим садом, парком або яка знаходиться у лісистій місцевості

Мастер тестирует пилы - Фото 15

DSG-52H гарно показала себе в саду

Поради від майстра 

Сергій поділився своїми лайфхаками, які використовує в роботі.

Мастер тестирует пилы - Фото 16

«Якщо ви хочете підтягнути ланцюг, то потрібно трохи підняти шину догори, адже під час роботи вона буде саме в такому положенні. Також не можна надто сильно затягувати ланцюг, бо так він швидко розтягнеться», — каже Сергій. Для роботи з пилами майстер радить вибирати щільний одяг та високі чоботи, а також не нехтувати правилами безпеки й надягати для захисту рукавиці, окуляри, а в разі тривалої роботи й навушники.

Мастер тестирует пилы - Фото 17

Варто пам'ятати про техніку безпеки

Мастер тестирует пилы - Фото 18

Не можна надто затягувати ланцюг

Мастер тестирует пилы - Фото 19