Назад в новини
24790

Особливості зберігання інструменту в квартирі, гаражі, майстерні

У кожного чоловіка в арсеналі завжди є певна кількість інструментів і обладнання. До їх числа відносяться викрутки, молотки, плоскогубці і т.д. При цьому купити інструменти не є проблемою. Набагато складніше правильно організувати їх зберігання. Ручний інструмент просто необхідний в різних видах робіт: слюсарних, столярних, ремонтних і інших. І якщо пару викруток можна зберігати де завгодно, то велика кількість інструментів вимагає іншого підходу. При цьому нерідко в побуті також використовується масивний електроінструмент, що вимагає правильної організації зберігання.

Популярні інструменти та обладнання

В офіційних магазинах Dnipro-M здійснюється продаж різноманітних ручних і електроінструментів. Асортимент включає в себе:

  • викрутки, рівні, рулетки;
  • ключі;
  • труборізи;
  • будівельні степлери.

Також тут представлений великий вибір столярного і шарнірно-губцевого інструменту. Ціна на даний інвентар у фірмових магазинах Dnipro-M цілком доступна. При цьому якість продукції лишається на незмінно високому рівні.

Популярні інструменти та обладнання

Практично жоден ремонт не обходиться без якісного електроінструменту. Варто відзначити, що вся Україна вже давно знайома з нашими перфораторами, дрилями, шліфувальними машинками та іншими видами даного обладнання.

Пристосування для зберігання інструменту

Зберігати інструменти в ідеальному порядку допоможуть різні допоміжні пристосування. До таких належать:

  • ящики;
  • кейси;
  • органайзери;
  • полки;
  • стелажі;
  • перфоровані панелі і т.д.

Ящики і кейси для інструментів можуть бути виконані з металу або пластику. Перший тип вирізняється більш високою міцністю і зносостійкістю, але також і вартістю. Другому властива хороша місткість при малій вазі.

Стелажі для зберігання інструментів, обладнання та витратних матеріалів. Краще звертати увагу на металеві конструкції. Вони мають високі характеристики міцності і дозволяють вмістити чималу кількість предметів. До їх переваг відносяться також можливість модернізації, чудові експлуатаційні якості і простота виготовлення.

Перфоровані панелі являють собою лист з металу або деревно-стружкового матеріалу з ребрами жорсткості по краях і перфораціями на робочій площині. З їх допомогою можна зручно розмістити інструменти та малогабаритне обладнання.

Ящики та органайзери для інструментів

Бренд Dnipro-M потурбувався про максимальний комфорт споживачів, забезпечивши конкретні моделі зручними кейсами. За їх допомоги можна не тільки транспортувати обладнання, а й з великою зручністю зберігати його, захищаючи від ушкоджень. Яскравим прикладом цього є перфоратори Dnipro-M BH-110, BH-130 і BH-200M, зварювальні інвертори MMA 250 DPFC і SAB-258 DPB, а також інші види інструментів і обладнання Бренда.

Зберігання інструменту в квартирі

Як зберігати інструменти в квартирі, якщо немає власної майстерні? В цьому випадку зоною для зберігання може служити звичайний балкон, вітальня або комора. Для цих цілей можна придбати або спорудити самостійно все ті ж полки, стелажі або цілу шафу для зберігання інструментів. Врахуйте, що якщо ви твердо вирішили зберігати інструменти на балконі, то він обов'язково повинен бути засклений. У такому приміщенні досить зручно розмістити шафки з висувними ящиками.

Незалежно від того, де зберігати інструменти в квартирі, слід дотримуватися деяких рекомендацій:

  • температура і вологість повітря повинні завжди триматися на одному рівні. Це захистить інвентар від корозії;
  • робочі частини не повинні стикатися одна з одною;
  • уникати попадання прямих сонячних променів.

Зберігання інструментів вдома в квартирі

Також рекомендується періодично вмикати електроінструменти, якими ви рідко користуєтеся.

Як зберігати інструменти в гаражі

Для організації комфортної зони для зберігання в гаражі потрібно провести точні розрахунки, вдатися до допомоги інструментів, таких як вимірювальна рулетка або будівельний рівень, а також запастися необхідними матеріалами.

Існує кілька простих правил для організації простору:

  • ретельно сплануйте місця розміщення полиць, шаф, панелей або стелажів, визначте їх розмір і виконайте розмітку;
  • підготуйте необхідні матеріали;
  • зробіть в стіні отвори і встановіть в них дюбеля з гачками для кращої фіксації;
  • здійсніть фіксацію виробів з використанням будівельного рівня.

Розміщення електроінструментів і обладнання в гаражі

Цікаво, що для металевих підвісів рекомендується використовувати звичайні цвяхи або саморізи. Подробніше в статті про інструмент та обладнання для гаражу.

Зберігання обладнання в майстернях

У великих приміщеннях є чимало можливостей для розміщення шаф, стелажів, панелей. У багатьох майстрів також на робочому столі є великий магніт, власники або магнітна стрічка, до яких чіпляються металеві інструменти.

Майстри старої школи нерідко вішають в своїх майстернях щит з фанери. З обрізків брусків на таких щитах можна створити цілу систему для зберігання, яка при цьому не буде займати багато місця.

Зберігання інструментів та обладняння в майстерні

Для правильної організації майстерні може знадобитися спеціальне обладнання. Dnipro-M пропонує широкий асортимент телескопічних сходів, зварювальних апаратів, паяльників для труб і інших видів обладнання. З їх допомогою ви зможете створити свою ідеальну майстерню.

Оригінальні ідеї

Наостанок слід сказати, що не варто поспішати викидати непотрібні, на перший погляд, речі. Обрізки старих труб ПВХ можуть послужити відмінним резервуаром для зберігання як дрібного ручного, так і великого садового інструменту.

Оригинальні ідеї: фото
Оригинальні ідеї: фото

Також відмінну службу можуть відслужити пластикові банки або пляшки, зручно прикріплені до вашого робочого столу. Вони відмінно підходять для зберігання цвяхів, шурупів, гайок та інших витратних матеріалів.

Ще одним цікавим рішенням є ящик з імпровізованим розподільником з металевої планки. З його допомогою Ви завжди відірвете потрібну кількість ізоляційної стрічки.