Назад в новини
4518

Огляд штроборізів Dnipro-M: особливості та переваги

Зміст:

Штроборіз — електроінструмент, за допомогою якого можна швидко та якісно зробити на поверхні стін, підлоги або стелі канавки і борозни технічного призначення. Інструмент дає змогу робити штроби необхідної ширини та глибини в бетоні, цеглі, гіпсокартоні, ракушняку та інших твердих матеріалах. Його використовують в різних приміщеннях для будівельних і ремонтних цілей, електромонтажних та сантехнічних робіт.

За допомогою інструменту можна створити штроби для:

  • прокладання опалювальних труб;
  • газових комунікацій;
  • водопровідної системи;
  • електричної проводки;
  • мережевих кабелів.

Комунікації, прокладені в стіні, підлозі або стелі більш безпечні та естетичні.

Принцип роботи штроборізів

За зовнішнім виглядом і принципом роботи інструменти схожі на КШМ (болгарку), але мають низку особливостей та переваг. В першу чергу, у штроборізів вище ступінь безпеки, по-друге, вони дозволяють регулювати ширину, кут і глибину різу. Інструмент дає змогу встановити кілька алмазних дисків і задати відстань між ними. Вони приводяться в рух двигуном, штробування проводиться за рахунок переміщення різця по означеній лінії. Салазки та ролики направляють рух штроборіза, завдяки чому диски роблять паралельні один одному акуратні пропили. Глибина штроби буде залежати від діаметра алмазного диска.

Принцип роботи штроборізів

Переваги штроборізів Dnipro-M

Головна особливість штроборізів — можливість одночасно використовувати від 2 до 5 ріжучих дисків, розташованих паралельно, що забезпечує створення рівних каналів у стіні, дає змогу зробити штробу з мінімальним використанням додаткових інструментів. Кожна модель має низку своїх переваг, до загальних можна віднести:

  • високу потужність двигуна;
  • наявність функції вологого різу;
  • можливість подачі води в ріжучу зону;
  • штробування з мінімальним пилом;
  • високий показник безперервної роботи;
  • хорошу маневреність і зручність при використанні.
  • універсальність для різних завдань.

Безпечну роботу забезпечують захист від випадкового включення та литий кожух. Він накриває ріжучі елементи, щоб уникнути випадкового контакту оператора з ними в процесі роботи, частково запобігає розпорошенню пилу, дрібних частинок і водяних бризок. Високу увагу також відведено надійності інструменту: пилозахисна кнопка та додатковий армований захист двигуна оберігають обмотку від пошкодження під час роботи.

Переваги штроборізів Dnipro-M

Особливості моделей штроборізів Dnipro-M

Інструменти відрізняються за технічними характеристиками: діаметром круга, кількістю ріжучих дисків, глибиною і шириною різу, робочою і номінальною потужностям, комплектацією, дизайном та іншими властивостями. Ці характеристики впливають на ефективність і якість роботи.

GC-182W

Штроборіз з 2 ріжучими дисками підійде для виконання борозен і канавок шириною до 30 мм та глибиною до 35 мм — оптимальний варіант для електромонтажу, прокладки кабелів і комунікацій. Інструмент може працювати до 8 годин на добу. Поворотна рукоятка і невелика вага дають високу маневреність і зручність у використанні в різних положеннях. У комплекті до штроборізів йде ключ для заміни диска і комплект вугільних щіток.

Огляд штроборіза Dnipro-M GC-182W

GC-255W

Головні особливості моделі — можливість використовувати від 2 до 5 ріжучих дисків одночасно, самостійно виставляти потрібну глибину та ширину різу. Даний інструмент дає змогу робити штроби глибиною від 8 до 43 мм. Він універсальний як для прокладки електропроводки, так і труб і комунікацій. D-подібна рукоятка забезпечує зручний хват і безпеку для рук під час роботи. Кабель довжиною 4 м дає змогу без використання подовжувачів комфортно виконувати підлогове та горизонтальне різання.

Огляд штроборіза Dnipro-M GC-255W

Ще один бонус — повна комплектація. У наборі є ключ для заміни диска, комплект вугільних щіток, гофра для відводу пилу, шланг для подачі води, пилозбірник, хомут для затиску мішка.

Читайте також:  Як вибрати кутову шліфувальну машину