Назад в новини
39003

Який інструмент повинен бути вдома: ідеальний домашній набір чоловіка

Що таке інструмент для будинку, і чому він повинен бути в кожного? Який інструмент повинен бути вдома і коли краще зробити самому, а не довірити професіоналу? Що робити, якщо Ви взагалі не розбираєтеся в сварках-болгарках? Правильно - читати ось цю статтю.

Почнемо з першого етапу: універсальний інструмент для будинку, яким повинні вміти користуватися всі. У наступній статті розберемо більш складні прилади.

1. Плоскогубці

Шарнірно-губцевий інструмент

 

Що ж це таке?

Плоскогубці - ручний слюсарний і електромонтажний інструмент, який об'єднує в собі пасатижі, кусачки та інші інструменти.

Фото Вам на допомогу, і не кажіть, що ніколи не бачили. Бачили-бачили, і швидше за все навіть користувалися. Працюють за принципом «прищіпки» - інструментом затискається деталь, використовуючи більший момент сили. Плоскогубці застосовуються для роботи з дротом, проводкою, гарячими металевими деталями, а також для перекушування, затиску і т.д.

Чому вони Вам потрібні?

Часто, без них не реалізуються дрібні, але дуже важливі роботи. Наприклад, з пасатижами досить просто прикріпити дротом будь-яку деталь, тримати гарячі і навіть розпечені предмети, орудувати проводкою під напругою.

У нас можна купити надійний шарнірно-губцевий інструмент із загартованої сталі.

Ціни

Найдешевші плоскогубці коштують від 50 гривень. Якісні - від 200.

2. Рулетка

Рулетка

Що ж це таке?

Рулетка - стрічка, що згортається в ролик та має поділки для вимірювання довжини чого-небудь.

Найчастіше це невеликий корпус з градуйованою стрічкою, яка здатна сама згортатися. Рулетка - найпопулярніший і найзатребуваніший в світі інструмент для вимірювань. Саме будівельною рулеткою найчастіше проводяться виміри. Єдине, що заважає їй заміряти дистанції - це кінцева довжина: максимум 20 метрів. Але цього достатньо щоб зробити ремонт чи навіть побудувати цілий будинок.

Чому вона Вам потрібна?

Наприклад, Ви хочете зробити невелику перестановку в кімнаті. Ось тут обов'язково стане в нагоді рулетка, щоб зробити всі виміри, і акуратно на листочку розробити план-схему Вашого житла. В іншому випадку Ви ризикуєте тягати меблі кілька разів унаслідок суб'єктивного сприйняття простору. Аналогічно перед придбанням меблів також краще заміряти місце.

А взагалі Ви можете застосовувати рулетку для замірів всього: кімнат, дверей, зросту чи навіть об’єму.

Обирайте свою рулетку Dnipro-M.

Ціни

Хорошу рулетку для побутового використання можна придбати за 50-70 гривень.

3. Набір ключів

Набір ключівЩо ж це таке?

Гайковий ключ дуже простий, але затребуваний інструмент. Застосовується для закручування і розкручування гвинтових з'єднань з гайковим пазами: болтів, гайок, гвинтів. Є кілька видів: ріжкові, накидні, розвідні. Для будинку підходящий варіант або набір ріжкових, або кілька розвідних ключів.

Чому Вам потрібні?

Знайомство з гайковим ключем відбувається при першій же поломці велосипеда. І звичайно на цьому не закінчується. В межах будинку часто потрібно полагодити меблі, докрутити кран, затягнути трубу - для всього цього потрібні ключі, при чому різних розмірів. Тому радимо вибирати набори ріжкових ключів.

Дивіться всі гайкові ключі.

Ціни

Набір для будинку в районі 200 грн.

 

4. Степлер

СтеплерЩо ж це таке?

Ручний інструмент для забивання невеликих скоб, цвяхів і шпильок. Має механічний принцип роботи.

Чому він Вам потрібен?

Степлер застосовується для оббивки меблів, стін, балкона. У побуті найчастіше використовується для дрібного ремонту меблів, утеплення приміщення. Простий у використанні, компактний і недорогий. При покупці радимо вибирати моделі з можливістю працювати з усіма видами витратних матеріалів: шпильки, цвяхи і скоби.

Замовляйте будівельні степлери Dnipro-M.

Ціни

Вартість залежить від матеріалу корпусу. Пластиковий можна придбати за 100 грн. Металевий від 200.

5. Рівень

Рівень

Що ж це таке?

Це теж ручний інструмент, служить для визначення нахилу площини. Звичайний рівень оснащений колбами з рідиною, які відображають кут відхилення. Рівні мають довжину від 20 см до 2 м.

Чому він Вам потрібен?

Найчастіше рівень застосовується в ремонтних і оздоблювальних роботах: при кладці плитки, зведенні стін, заливці підлоги. Але навіть в побуті дуже важко на око рівно прибити полицю або повісити гардину. Також холодильник, пральну машину і плиту для правильного функціонування важливо виставити рівно, для чого потрібен рівень.

Весь асортимент будівельних рівнів.

Ціни

Вибирайте рівень в ціновій політиці від 100 грн. Ціна залежить від довжини і якості матеріалів.

6. Фен будівельний

Фен будівельний

Що ж це таке?

Ручний електроприлад, який видає спрямований гарячий потік повітря. Аналог фена для волосся, але з набагато більшою температурою видачі: до 700 градусів. Застосовується для сушіння стін, пайки труб, ремонту садових шланг.

Чому він Вам потрібен?

Якщо Ви маєте приватний будинок, дачу і ділянку, то фен стане в нагоді. Наприклад, для видалення старої фарби, або для розпалювання вугілля в мангалі. І звичайно ж для ремонту: установка натяжних стель, пайка труб, пластмас, нанесення плівки. Або навіть реставрація ванн, раковин.

Всі будівельні фени Dnipro-M.

Ціни

Для домашнього використання підійде модель з регулятором температури - таку модель Ви можете купити за 750 гривень.

7. Шуруповерт

Шуруповерт

Що ж це таке?

Шуруповерт - це ручний інструмент для створення отворів невеликого діаметра, а також для закручування/розкручування гвинтових виробів: шурупів, саморізів, гвинтів. Працює від мережі 230 В або від акумулятора, рукоять поміщається в долоні, вага невелика. Набір електроінструменту для будинку в першу чергу починається з шуруповерта.

Чому він Вам потрібен?

Попросту кажучи, шуруповерт - це поєднання дрилі і потужної викрутки. Але якщо викруткою доводиться попітніти щоб вкрутити довгий шуруп в стіну, то шуруповерт за пару секунд все зробить замість вас. Наприклад, щоб повісити полицю, спочатку потрібно просвердлити шуруповертом отвір, а потім ним же вкрутити шуруп в дюбель. А взагалі спектр побутових і професійних завдань даного інструмента дуже широкий.

Ціни

Мережевий коштує 600-900 грн. Акумуляторний варто вибирати за ціною від 1200 гривень.

8. Компресор

Компресор

Що ж це таке?

Повітряний компресор подає стиснене повітря за допомогою тиску. За принципом роботи нагадує насос. Зазвичай компресор складається з поршневого блоку (двигун) і ресивера (бак для повітря). У автомайстернях незамінний інструмент.

Чому він Вам потрібен?

За допомогою компресора можна продути дрібні деталі, наприклад, свічки запалювання. Додатково застосувавши краскопульт, компресор допоможе рівномірно нанести фарбу на будь-яку поверхню. Пневматичний інструмент (гайковерти, полірувальні машини і т.д.) працює тільки від повітря під високим тиском, який подає саме компресор.

Дивіться всі повітряні компресори.

Ціни

У домашній гараж підійдуть моделі за 2500-3000 гривень. Краще замовити на сайті, де є доставка, адже агрегат немаленький.

9. Драбина телескопічна

Драбина телескопічна

Що ж це таке?

Звичайно ж, всі ми знаємо, що таке драбина і для чого вона використовується. Але в чому ж особливості телескопічного варіанту? Така драбина може згортатися в невеликій, в порівнянні з повним, розмір. Замість 3.2 метрів у Вас в гаражі будуть лежати скромні 80 см. При цьому, телескопічність ніяк не відіб'ється на якості і надійності інструменту.

Чому вона Вам потрібна?

Телескопічну драбину зручно зберігати всюди: в гаражі, на горищі або навіть в квартирі. Вона також вміщається в багажник автомобіля. Застосовується при роботі в саду, на дачній ділянці. Загалом кажучи, це чудова альтернатива моноблочній драбині.

Обирайте алюмінієву телескопічну драбину для побутових завдань і ремонту.

Ціни

Найскромніша телескопічна драбина обійдеться Вам у 2300 грн. Довша буде коштувати от 3000.


 

10. Циркулярна пилка

Циркулярна пилка

Що ж це таке?

Циркулярна пилка - столярний інструмент, який призначений для розпилювання дерева, дощок. Ріжучим єлементом служить диск із зубами як у пилки. На фото можна помітити захист, який гарантує безпеку при будь-яких роботах.

Чому вона Вам потрібна?

Лукавити нічого, цей інструмент звичайному господареві будинку або квартири потрібен нечасто. Але якщо є ділянка і технічні прибудови, наприклад, гараж, сарай, дачний будиночок, то без циркулярки буде важко. Адже навіть щоб розпиляти дошку шириною 20 см і товщиною 2 см, звичайною ручною пилкою, треба витратити дуже багато сил. Електроциркулярка спростить вам будь-який розпил до мінімуму.

Вибирайте циркулярні пилки Dnipro-M.

Ціни

Якісна модель коштує від 1400 грн. Купуйте у місцях офіційного продажу.

 

Сьогодні ринок України переповнений інструментом, якісним та не дуже. Вибирайте завжди відштовхуючись від потреб. І замість того щоб відразу купити сумнівний "домашній набір інструментів" краще вибирати все окремо, так ви зможете вибрати найкраще та найнеобхідніше. Так Ви зберете саме те, що повинно бути у справжнього чоловіка.