Назад в новини
15400

Болгарки по бетону: Особливості інструменту та огляд моделей Dnipro-M

Зміст:

  1. Особливості та вибір болгарки для роботи по бетону
  2. Огляд болгарок по бетону Dnipro-M
  3. Гарантії якості
  4. Часті питання про болгарки по бетону

В будівництві та ремонті часто виникає необхідність працювати з бетоном — різати, підрізати або шліфувати його. Для цього використовують кілька інструментів, один з яких — болгарка. Впоратися з бетоном зможе не будь-яка КШМ, тому важливо розбиратися в особливостях інструмента та його можливостях. В цій статті ми допоможемо вам з вибором болгарки для різки бетону, опишемо, які характеристики повинен мати цей інструмент, а також зробимо короткий огляд наших моделей КШМ.

Особливості та вибір болгарки для роботи по бетону

Кутова шліфувальна машина — універсальний інструмент, який здатний виконати багато задач. Болгарка впорається з широким спектром матеріалів, включаючи деревину, метал, камінь і, звісно, бетон. Потрібно відмітити, що не існує окремої категорії болгарок, які підходять виключно одному матеріалу, тому і болгарок, що створені спеціально для бетону, немає. Однак використовувати для роботи з бетоном будь-яку болгарку також не можна, тому що є моделі, потужності та можливостей яких для цього не вистачить.

Диск для болгарки по бетону

Одразу потрібно правильно підібрати круг по бетону — особливе значення мають його діаметр і тип.

Діаметр диска

Що стосується розмірів круга, для нескладних робіт може вистачити діаметру диска 125 мм, але для розпилювання великих блоків бетону знадобиться диск 230 мм. У кожної болгарки є обмеження на максимальний діаметр диска, тому визначитися з ним потрібно ще до покупки інструменту.

Тип диска

Для різки бетона використовуються алмазні диски по бетону та турбоалмазні диски. Ці типи не можуть замінити один одного та мають різний рівень практичності.

  • Сегментовані круги мають більш доступну вартість, але мають меншу міцність. Їх обирають у випадку, якщо доведеться виконувати нескладну роботу, а на диск не буде лягати надто велике навантаження.
  • Турбоалмазні диски з хвильовим корпусом мають високу вартість, але відрізняються від інших максимальним запасом потужності.
  • Також можна зустріти турбоалмазні диски без хвильового корпуса, які займають проміжне положення.

Ще один критерій вибору диска — спосіб кріплення твердосплавної напайки. Її можна приварити лазером (метод підходить для різки всуху та відрізняється високою продуктивністю) або за допомогою припою з вмістом срібла (підходить для вологої різки).

Диск обов’язково повинен підходити болгарці за своїм діаметром. Тут мається на увазі не тільки зовнішний діаметр, але й діаметр отвору для кріплення. Швидкість обертання, яку може витримати диск, повинна бути вищою за максимальну кількість обертів, яку здатен видати інструмент — це стане гарантією відсутності деформації диска при роботі.

Потужність болгарки по бетону

Потужність КШМ потрібно підбирати, відштовхуючись від параметрів диска — чим більше диск, тим більший у болгарки буде крутний момент і тим менше буде навантаження на двигун. Потрібно відмітити, що болгарки потужністю менше 1 кВт не мають належного захисту двигуна для роботи з бетоном та відносяться до побутової категорії. Вони погано пристосовані для роботи з бетоном, тим більше, тривалої.

Огляд болгарок по бетону Dnipro-M

Бренд Dnipro-M пропонує кілька моделей болгарок, які відрізняються за своїми характеристиками, але всі успішно працюють з бетоном.

GS-120S

Це перша з двох моделей з короткою ручкою, які підходять для роботи з бетоном. У сполученні літер «GS» в назві моделі «S» означає «short». Коротка ручка зручна тим, що зменшує вагу та габарити інструменту — при хорошій функціональності болгаркою буде зручно працювати, а також зберігати та транспортувати її.

Модель добре підходить для побутових задач, а також може виконувати завдання професійного рівня. Потужності 1200 Вт вистачить не тільки для різки металу (арматури — до 18 мм, листового металу — до 5 мм), але й роботи з бетоном. Ви зможете регулювати швидкість обертання шпинделю від 3000 до 10500 об/хв.

Наявність функції плавного пуску захистить від ривку на початку роботи, а захист від повторного увімкнення гарантує безпеку при короткочасному вимкненні електрики (після повторної подачі напруги болгарка не почне роботу навіть при натиснутій кнопці ввімкнення). Швидкоз'ємний кожух забезпечує швидку зміну його розташування.

Болгарка з короткою ручкою GS-120S

GS-140SE

Ще одна модель з короткою ручкою. Від GS-120SE її відрізняє підвищена потужність (1400 Вт) та наявність функції підтримки обертів. Потужності 1400 Вт цілком вистачає для різання металу (арматури — до 25 мм, листового металу — до 8 мм), різання та шліфування бетону.

Ціна моделі повністю виправдана її можливостями. Підтримка обертів дозволяє працювати з будь-якими матеріалами, враховуючи бетон, навіть на першій швидкості. При цьому швидкість обертання диска буде залишатися постійною навіть при сильному навантаженні, що дає на 10% кращу продуктивність у порівнянні зі звичайними моделями.

Ви можете натискати болгаркою на поверхню або працювати, ледь торкаючись матеріалу — диск буде обертатися з однаковою швидкістю. Це допомагає досягти якісного результату навіть за відсутності досвіду роботи з інструментом.

Як і в попередньої моделі, діапазон швидкості обертання диска складає від 3000 до 10500 обертів на хвилину. Ви зможете вибрати необхідне значення для роботи з певним матеріалом за допомогою функції регулювання частоти обертання. Плавний пуск та захист від повторного увімкнення підвищують безпеку при роботі.

Кутова шліфувальна машина по бетону GS-140SE

GS-160SE

Одна з найбільш ефективних моделей болгарок Dnipro-M для роботи з бетоном. Її ефективність забезпечується за допомогою високої потужності (1600 Вт) та системи підтримки обертів Constant Speed. Будучи вибором професіоналів, ця болгарка здатна працювати до 12 годин на добу, забезпечуючи необхідний темп роботи. Велика кількість функцій дозволяє легко впоратися зі складними завданнями.

GS-160SE здатна працювати з різними матеріалами, різати арматуру (до 25 мм), листовий метал (до 10 мм), плитку, камінь, цеглу та кераміку. Вона також легко справляється з бетоном, в тому числі, армованим. Болгарку можна використовувати для шліфування бетону кругом діаметром 125 мм.

Функція Constant Speed забезпечує рівномірне обертання диска при роботі з неоднорідним матеріалом. Навіть якщо ви будете сильно натискати на болгарку, кількість обертів диска залишиться стабільною — інструмент корегує подачу напруги в залежності від поточної кількості обертів.

У даної моделі є вбудований регулятор обертів, який дозволяє виставляти необхідну швидкість обертання для роботи з конкретними матеріалами (у регулятора є 6 положень). Функція Soft Start захищає оператора від ривку на початку роботи, а також запобігає швидкому зносу інструмента. Ще більше безпека підвищується завдяки захисту від повторного ввімкнення.

З болгаркою зручно працювати завдяки компактним габаритам, короткій ручці та її звуженій формі. Ви зможете швидко змінювати положення захисного корпусу за допомогою функції швидкої фіксації. Комфорт підвищує прогумована двохпозиційна ручка (додається в комплекті).

Кутова шліфувальна машина по бетону GS-160SE

GL-145S

Найдоступніша за ціною болгарка по бетону Dnipro-M з довгою ручкою (в «GL» літера «L» означає «long»). Потужності 1450 Вт вистачає, щоб працювати з широким спектром матеріалів, включаючи метал, асфальт, цеглу, шифер та бетон. Це найпотужніший варіант серед болгарок з довгою ручкою по бетону Dnipro-M, які працюють з кругом діаметра 125 мм. Якщо вам потрібна універсальна модель для різання та шліфування бетону, однак при цьому в інструмента має бути висока потужність, Gl-145S — найбільш підходящий варіант.

Регулювання обертів дозволяє встановити швидкість обертання диска в діапазоні від 3000 до 10500 об/хв. Це дає можливість працювати з широким спектром матеріалів, підбираючи до кожного з них оптимальну швидкість обертання. Швидкоз’ємний кожух дозволяє одним рухом руки послабити затискач та швидко змінити положення. Бонус цієї моделі — швидкий доступ до щіток.

Недорога болгарка по бетону GL-145S

GL-160SE

Особливістю цієї моделі є поєднання довгої ручки та функції підтримки обертів (за рахунок підтримки потужності). Нею дуже зручно працювати навіть при малому досвіді роботи, тому що підтримка обертів гарантує їх однакову кількість при різному навантаженні. Ви отримаєте рівний різ або якісну відшліфовану поверхню.

Підтримка потужності разом с діаметром диска 150 мм дає можливість розрізати бетон на глибину до 45 мм, що на 10 мм більше, ніж змогли б моделі, що описані вище. Діапазон швидкості обертання — від 4500 до 10500 об/хв, регулятор швидкості обертання диска в моделі присутній. Також в даної моделі присутній захист від перевантаження, що підвищує термін служби інструменту.

KШМ для бетону GL-160SE

GL-240

Один з найбільших та потужних варіантів болгарок по бетону Dnipro-M. Ця модель здатна працювати з дисками діаметром 230 мм, а її потужність складає 2,4 кВт. Нею з легкістю можна проводити штроблення, працювати з металом і навіть армованим бетоном до 70 мм, а наявність поворотної ручки дозволяє робити це максимально зручно в будь-якому положенні. Ціна болгарки повністю виправдана потужністю та можливостями інструмента.

Модель GL-240 має велику популярність серед професійних будівельників, тому що здатна виконувати весь спектр робіт, для яких призначені болгарки. Її часто застосовують на будмайданчиках, виробництвах, при масштабному ремонті.

Серед додаткових можливостей можна виділити функцію плавного запуску, яка робить зручним старт роботи з інструментом. При запуску болгарки відсутній ривок, тому що диск набирає швидкість обертання поступово. Безпека оператора також підвищується за допомогою куркового фіксатора ручки, який захищає її від випадкового ввімкнення.

Купити болгарку по бетону GL-240

GL-280

КШМ GL-280 працює з кругами діаметром 230 мм. Її потужність — найвища в асортименті болгарок бренда — 2,8 кВт. Цього вистачає для виконання завдань будь-якої складності. Модель має велику популярність серед професійних будівельників. Вона з легкістю впорається з армованим бетоном до 755 мм та менш міцними матеріалами. Крім того, болгарку також можна використовувати на виробництвах — її потужність забезпечує якісне та швидке виконання будь-яких завдань. Кращий вибір для виконання прямого різу та різу в стійці.

Плавний пуск та захист від випадкового ввімкнення (куркове блокування кнопки запуску) роблять роботу з болгаркою GL-280 безпечною. Після натискання на кнопку пуска круг КШМ розганяється поступово, тому оператор не відчує ривку.

Потужна болгарка по бетону GL-280

Гарантії якості

Бренд Dnipro-M дотримується внутрішніх стандартів якості, які роблять його продукцію якісною та надійною:

  • Двигун кожної мережевої болгарки захищений від перегріву, вологи та пилу за допомогою тришарового покриття термостійким лаком.
  • Для захисту двигуна також використовується армуюча нитка та епоксидна смола.
  • Обмотка статора вкрита полімером, який захищає її від пилу, вологи та короткого замикання.
  • Шестерні редуктора виготовлені з легованої сталі (HRC — 61-63).
  • В кутових шліфувальних машинах Dnipro-M використовуються підшипники бренда C&U (високий рівень захисту від пилу).
  • Захищена від пилу кнопка увімкнення.
  • Правильно підібраний розмір та форма крильчатки дозволяють ефективно охолоджувати двигун.
  • Гарантія на весь електроінструмент бренда, включаючи болгарки для бетону, складає 3 роки.

Всі ці переваги роблять покупку болгарок бренда вигідною та дозволяють інструменту вирішувати широкий спектр задач — від роботи з деревиною до шліфування бетону. До болгарок в комплектації йде додаткова рукоятка. Встановлювати бокову ручку можна з будь-якої сторони інструмента, що робить його використання зручним як для правшів, так і лівшів.

Часті питання про болгарки по бетону

Чим різати бетон в домашніх умовах?

Для різання бетона існує спеціальне обладнання — бетонорізи. Вони мають високу потужність та здатні впоратися з товстими бетонними деталями. Часто таке обладнання дозволяє подавати на диск рідину (вологе різання). Для утворення в бетоні штроб також можна використовувати штроборіз. В домашніх умовах для різання бетону підійде болгарка з достатньою потужністю (не менше 1 кВт) — вона зможе розрізати не надто товстий шматок бетону або відшліфувати його.

Скільки коштує болгарка по бетону?

Ціни на болгарки Dnipro-M по бетону варіюються від 1350 до 3180 грн.

Де купити болгарку по бетону?

В нашому асортименті є кілька моделей болгарок по бетону — купити їх можна прямо на нашому сайті або ж відвідати будь-який з фірмових магазинів бренда. У нас в каталозі також є захисний інвентар та всі необхідні витратники для КШМ.