Назад в новини
3803

Обрали кращого зварювальника Харківської області! Лаври переможців отримав…

Підтримка та мотивація української молоді – важливий вектор роботи кожної компанії. Dnipro-M, як ніхто інший, знає це та допомагає українським студентам удосконалювати професійні навички і щоденно ставати кращою версією себе.

Нагородження переможців

На шляху до фіналу

У листопаді команда Dnipro-M почала тур по профільних ліцеях, коледжах, технікумах, училищах Харківської області, які готують спеціалістів зварювального обладнання. Серед студентів обирали найкращих: тих, які варили найчистіше та найакуратніше. Переможці півфінальних етапів отримували подарунки від Dnipro-M: професійні інструменти, витратні та захисні матеріали (маску зварювальника, електроди, краги і т. ін.)

Довгоочікуваний фінал відбувся 7 грудня на базі Харківського центру професійно-технічної освіти №3. 10 кращих зварювальників області зібралися разом, щоб з’ясувати, хто з них гуру у зварювальній справі. Підтримати своїх вихованців приїхали і їх майстри.

Робота йде під мудрим керівництвом

Чим випробовували хлопців?

Після урочистого відкриття, де кожен студент міг представити себе та розповісти про своє захоплення, розпочалась основна частина, безпосередній етап конкурсу. Завдання у хлопців було не з легких: учасники мали зварити дві частини труби та додатково приварити дві сталеві пластини до основи та низу труб. Застосовуючи різні техніки та отримані навички, юні зварювальники працювали над завданням упродовж 40 хвилин. Окрім цього, хлопці мали можливість протестувати інші інструменти бренду Dnipro-M, виготовивши власноруч брелоки.

Зварювальник щось варить

Заступник директора з навчально-виховної роботи закладу-господаря, Лідія Володимирівна, говорить: «Подібні конкурси не просто дуже потрібні. Вони надзвичайно мотивують студентів, адже вони бачать своїх колег, бачать наскільки вони професійно володіють своєю спеціальністю. Після локального етапу мої діти були просто в захваті. Дочекатись від когось допомоги зараз дуже складно. Студенти були щасливі просто від того, що мали можливість попрацювати на професійному обладнанні, а коли ще й отримали подарунки..!» Лідія каже, що з новими масками і крагами діти просто світилися від щастя, як електроди в роботі. Студенти знаходили у каталозі, що хотіли б мати собі, та хвалилися тим, що вже є. А один хлопець сказав: «О, це моєму батькові, він буде такий щасливий!»

Барабанний дріб. Результати

Оголошення результатів було хвилюючим не лише для учасників та майстрів, а й для нас. Адже фінальний етап конкурсу ми проводили вперше.

Підведення результатів конкурсу

За результатами оцінювання незалежного журі, переможцем фіналу та власником титулу «Кращий зварювальник – 2018» став НАЗАРІЙ ЯРМАК, студент Чугуївського професійно-аграрного ліцею.

Заслужене друге місце

2 місце посів Віктор Чалий, студент Харківського центру професійно-технічної освіти № 3.

А бронзу виборов Михайло Тучак, студент Державного навчального закладу Куп’янського регіонального центру професійної освіти.

Переможець конкурсу Назар коментує: «Мені здається, іншим учасникам не вистачило часу підготовки. Я цим живу і варю кожен день. У майбутньому бачу себе лише зварювальником. У наступному році обов’язково радитиму взяти участь у конкурсі своїм друзям, адже заходів подібного рівня у нас не було. Чесно кажучи, їхав на конкурс і не розраховував на перемогу. Хочу подякувати своєму майстру, робочим працівникам і звичайно бренду Dnipro-M».

Трійка переможців

Багато подарунків, усмішок та слів вдячності

Наприкінці церемонії нагородження, представники бренду подарували Харківському центру професійно-технічної освіти професійний зварювальний апарат, електроди і маску. Віримо, професійне обладнання допоможе студентам удосконалювати їх навички та підніматися драбиною професійного зростання. Якісною драбиною – такою, як у Dnipro-M.

Харківський фінал – зовсім не закінчення. Це лише початок великого туру іншими областями України. Нас чекає ще більше конкурсів, ще більше професійних студентів, що отримають ще більше професійної якості у подарунок.