Назад в новини
8020

Мережеві шуруповерти: Критерії вибору та огляд моделей Dnipro-M

Зміст:

Мабуть, кожний будівельник розуміє, наскільки важливий на будмайданчику або у ремонті якісний інструмент. Сьогодні ми поговоримо про таку категорію як мережеві шуруповерти. В цій статті ви зможете прочитати про те, які критерії важливі для вибору інструменту, а також знайти огляд популярних моделей нашого бренду.

Важливі технічні характеристики при виборі мережевого шуруповерта

Щоб інструмент добре виконував свої функції, перед покупкою потрібно вивчити його головні характеристики та можливості. Сюди входять: потужність, крутний момент, швидкість обертання та додаткові функції.

Потужність

Від потужності залежить кілька моментів:

  • максимальний розмір кріплення, з яким може працювати інструмент;
  • максимальний діаметр свердління;
  • споживання електроенергії;
  • габарити та вагу інструменту.

Показники номінальної потужності у мережевих шуруповерті частіше за все варіюються від 100 до 700 Вт. Зауважте, что висока потужність — не завжди правильне рішення. Якщо вам потрібен шуруповерт для простих робіт (закручування саморізів 3,5х25-3,5х55, свердління дерева до 20 мм), то придбавати важку та дорогу модель не варто. У такому випадку цілком вистачить моделі з номінальною потужністю до 250-300 Вт. Якщо ж потрібно працювати довго або виконувати завдання підвищеної складності (закручування саморізів 3,9х80 мм, свердління деревини до 35 мм, свердління металу до 12 мм), є сенс подумати про покупку шуруповерта з номінальною потужністю 300-400 Вт.

Крутний момент

Крутний момент — основний показник, що описує можливість інструменту працювати з кріпленням. Чим вищий крутний момент, тим з більшим розміром кріплення може працювати інструмент і тим більший діаметр отвору шуруповерт зможе зробити за одне проходження.

  • Для робіт з дрібним кріпленням (3,5х16 мм-3,5х25 мм), а також для свердління невеликих отворів достатньо буде крутного моменту до 5 Нм.
  • Для робіт з кріпленням середнього розміру (3,5х35-3,5х55 мм) достатньо буде крутного моменту до 20 Нм.
  • Для робіт з кріпленням до 3,9х80 мм рекомендовано використовувати інструмент з крутним моментом не менше 35 Нм.
  • Для закручування великих саморізів і гвинтів бажаним буде використання імпульсного шуруповерта (гвинтоверта). Такі інструменти за номінальної потужності близько 300 Вт здатні розвивати крутний момент до 250 Нм, маючи компактний розмір та малу вагу. Їх головний недолік — дуже високий рівень шуму.

Огляд мережевих шуруповертів Dnipro-M

Максимальна швидкість обертання насадки

Якщо використовувати шуруповерт виключно для роботи з кріпленнями, це не найважливіший параметр, тому що кріплення у будь-якому випадку будуть викручуватися швидко. А от якщо шуруповерт потрібно використовувати в якості дриля, для просвердлювання отворів, то висока кількість обертів допоможе проводити свердління швидше та робити більш чисті отвори (за умови використання якісного оснащення).

Муфта обмеження крутного моменту

Муфта обмеження крутного моменту — головний вузол, що відрізняє дриль від шуруповерта. Муфта допомагає автоматично розімкнути зв’язок між двигуном та оснащенням, що дає можливість зберегти кріплення або матеріал, а також досягти максимальної якості з’єднання. Крім того, вона дозволяє автоматично контролювати зусилля затягування кріплення, економлячи час оператор.

Реверс

Шуруповерт потрібен не тільки для закручування, але й викручування кріплень — насадка повинна мати можливість обертатися в обох напрямках. Насправді, реверсний режим є майже в будь-якому шуруповерті. На що потрібно звернути увагу, так це на те, наскільки зручно відбувається перемикання режимів. Найчастіші варіанти — кнопка, що втискається з однієї сторони, одночасно виходячи назовні з іншої (кнопковий реверс), або маленький важіль (прапорцевий реверс).

Блокування шпинделю

Блокування шпинделю дозволяє зафіксувати робочий вал, щоб легше змінити насадку або розкрутити патрон. Це може скоротити час роботи з шуруповертом, якщо потрібно міняти більшу кількість насадок, а також дозволить міняти оснащення, не знімаючи рук з рукоятки.

Регулювання швидкості обертання

Регулювання швидкості обертання — важлива функція, що дозволяє більш впевнено та прогнозовано працювати з кріпленнями невеликого розміру, а також оперативно обирати швидкість обертання під конкретну ситуацію. В деяких шуруповертах є двошвидкісний редуктор, який додатково розширює функціонал та дозволяє однаково добре використовувати шуруповерт як для свердління, так і для закручування кріплення:

  1. Перша швидкість (до 500 об/хв) має більший крутний момент та використовується для роботи з кріпленнями, а також для свердління отворів невеликого діаметру.
  2. Друга швидкість (більше 1000 об/хв) використовується для свердління отворів невеликого діаметру.

Чим вища швидкість дриля, тим точніше буде робота інструменту при свердлінні отворів. А от у випадку збирання деталей за допомогою кріплень така швидкість виявиться зайвою — піймати необхідний момент затягування буде складніше.

Огляд мережевих шуруповертів Dnipro-M

На даний момент, в асортименті нашого бренду представлені 3 моделі мережевих шуруповертів:

  • TD-42 (доступна для передзамовлення);
  • TD-60;
  • TD-72Q.

Вони відрізняються за своїми можливостями та технічними характеристиками. Далі ми роздивимося особливості кожної моделі.

Дриль-шуруповерт мережевий Dnipro-M TD-42

Номінальна потужність шуруповерта складає 350 Вт, робоча — 450 Вт. Цього вистачає для виконання різних завдань у майстерні або вдома. Наявність двох швидкостей (до 450 та 1750 об/хв) забезпечує зручну та ефективну роботу при закручування та відкручування кріплень, а також свердлінні отворів. Показник максимального крутного моменту — 55 Нм.

Модель оснащена одномуфтовим швидкозатискним патроном, який здатний затискати оснащення діаметром 0.8-10 мм. Для зміни насадок ключ не потрібен. Можливість швидко замінювати щітки дозволяє власноруч встановлювати новий витратник, не звертаючись до сервісного центру. Кабель має якісне гумове покриття та довжину 4 метри. Він не дубієв холоді та дозволяє переміщатися по приміщенню. Модель має ергономічну форму, завдяки якій ви зможете зручно утримувати її в руці.

Дриль-шуруповерт мережевий Dnipro-M TD-42

Дриль-шуруповерт мережевий Dnipro-M TD-60

Номінальна потужність 300 Вт (робоча — 400) робить інструмент хорошим вибором для закручування кріпильних виробів та свердління отворів невеликого діаметру. Максимальний крутний момент складає 22 Нм. У інструмента передбачена муфта регулювання крутного моменту, яка підвищує комфорт при роботі як з маленькими, так і великими кріпленнями. Наявність кнопки фіксації дозволяє виконувати моделлю серійні роботи. Швидкість обертання насадки TD-60 складає 0-750 об/хв.

Зміну насадок можна виконувати без використання спеціального ключа. Шуруповерт здатний працювати з оснащенням діаметром 0.8-10 мм. Зручна форма рукоятки поліпшує роботу з інструментом та запобігає його вислизанню.

Дриль-шуруповерт мережевий Dnipro-M TD-60

Дриль-шуруповерт мережевий Dnipro-M TD-72Q

За своєї номінальної потужності 300 Вт (робочій — 350 Вт) шуруповерт здатний виконувати всі розповсюджені у побуті та невеликих майстернях завдання. Крутний момент до 35 Нм та наявність двох швидкостей (до 450 та до 1650 об/хв) дозволяють інструменту однаково ефективно працювати з кріпленнями та просвердлювати отвори у різних матеріалах.

Особливістю моделі є наявність швидкознімного патрона — ви зможете швидко переключатися між використання свердел та біт. Біту навіть не доведеться виймати з гнізда. Це робить модель дуже зручним варіантом для збиральних робіт.

Дриль-шуруповерт мережевий Dnipro-M TD-72Q

Dnipro-M — висока якість та надійність продукції

Гарантія на всі шуруповерти та інший електроінструмент Dnipro-M складає 3 роки. Протягом цього терміну ви можете звернутися до будь-якого сервісного центру бренду за безкоштовним ремонтом та обслуговуванням. Наші шуруповерти двічі, у 2018 та 2019 роках, отримували перемогу в Українській народній премії. Ми продовжуємо розвивати електроінструмент, оновлюємо асортимент та робимо все для того, щоб кожний користувач міг придбати якісний продукт.