Назад в новини
6936

День з кур’єром Dnipro-M: як працює безкоштовна доставка інструментів за 3 години

Ми провели день з кур'єром Dnipro-M Дмитром Сміяном, щоб поглянути зсередини, як працює цей зручний сервіс.

Безкоштовна доставка інструментів Dnipro-M

Швидко

«Навіщо йти на пошту за посилкою або платити за поштового кур'єра, якщо я доставлю пакунки під будинок, ще й безкоштовно? — розмірковує Дмитро, вправно паркуючи автівку біля багатоповерхівки замовника. — Наші логісти завчасно складають для мене маршрут. Тому я не витрачаю час на кружляння містом або селищем, а чітко їду за графіком. Коли все гарно сплановано, така дорога — одне задоволення. А якщо раптом десь виникає затор, швидко шукаю, як його об'їхати, де можна зрізати».

Безкоштовна доставка інструментів Dnipro-M

За кілька хвилин із будинку виходить Михайло, якому ми доставили базу для фрезера. Чоловік вирішив одразу відкрити пакунок та подивитися на інструмент. «Я виготовляю меблі, і ця річ мені вже давно була потрібна. За його допомогою робитиму фігурні заокруглення на полицях. Радує, що зранку замовив, а вдень вже привезли. Не потрібно довго чекати», — ділиться покупець.

Безкоштовна доставка інструментів Dnipro-M

Безкоштовно

Послуга абсолютно безкоштовна та не залежить від вартості замовленого товару. «Я однаково довезу і великий генератор, і будівельний степлер. Наприклад, сьогодні була доставка, яка складалася із кількох ізострічок. Немає значення, великий чи маленький пакунок. Він все одно буде в руках у покупця», — каже Дмитро, поки ми чекаємо на клієнта.

Безкоштовна доставка інструментів Dnipro-M

Наш наступний покупець — Віталій. Він розповів, що останнім часом майже не має вільного часу, тому кур’єрську доставку замовив собі до офісу та підгадав момент так, щоб привезли під час обідньої перерви. «Я купив акумуляторну болгарку і спочатку не повірив, що її доставлять безкоштовно прямо мені на роботу. Цей дачний сезон почну з ремонту літнього будиночка. Поки ще не провів туди електрику, тому пристрій з акумулятором — те, що треба», — говорить Віталій.

Безкоштовна доставка інструментів Dnipro-M

Куди зручно

Поки ми виїжджаємо з Києва на заміську трасу, запитуємо Дмитра, чому вирішив стати кур'єром. «Мені не подобається сидіти на місці. А в цій роботі щодня щось нове, кожна поїздка — пригода. От сьогодні ми виїхали з Києва, потім були в Гостомелі, зараз до Ірпеня прямуємо. Зранку ти в одному місці, а ввечері в абсолютно іншому. Можна в такий день подолати понад дві сотні кілометрів.

Звичайно, затори, розбиті шляхи за містом, погода, яка не балує, із заметілями або ожеледицею, — це сіль і біль кожного кур'єра на авто. Але бути весь час у дорозі, їхати до когось із чимось, на що дуже чекають, — це особливі відчуття», — розповідає водій.

Безкоштовна доставка інструментів Dnipro-M

Незчулися, як дістались до наступного замовника. Поки доїжджаємо до потрібного дому, наше авто хитає на скутих льодом снігових пагорбах. «Такі вулиці — справжній челендж для терпіння, але на них можуть трапитися й неймовірні історії. Одного разу я ввечері поїхав за Жуляни у приватний сектор. Вузькі вулички буквально засипало снігом, і я турбувався, щоб не відстати від графіка через повільний рух. І ось на розі, де мав повертати, побачив, як чоловік не може виїхати із замета. Я вибіг з машини, допоміг виштовхати авто, — згадує Дмитро. — А воно ще темно було, ліхтарів нема, навігатор не показує номер дому. Думаю, запитаю у водія, де потрібна мені адреса. А він і каже — це ж мій будинок, за сотню метрів звідси. Виявляється, то наш замовник був. Оце так співпало!»

Безкоштовна доставка інструментів Dnipro-M

Кур'єр телефонує замовникам і за кілька хвилин нас біля воріт зустрічає Яна, якій ми привезли універсальний верстак-лещата. Клієнтка каже, що в домашньому господарстві вже є кілька інструментів Dnipro-M — пила і дриль, а сьогоднішнє замовлення — це подарунок чоловікові на день народження. «Він займається виготовленням різноманітних речей зі шкіри, а верстат йому потрібен для хобі. Подивився на сайті і сказав, що хотів би такий», — розповідає Яна.

У мандрівці від клієнта до клієнта ми не помітили, як день добіг кінця. Повертаємось до офісу, намагаємось оминути столичні вечірні затори.

Безкоштовна доставка інструментів Dnipro-M

«Моя робота — це не просто відвезти пакунок, віддати і поїхати далі. Це — люди, яких я зустрічаю кожного дня, — замислено каже Дмитро, поглянувши на нас у дзеркало заднього виду. — Всі ми різні. Але кожен з нас заслуговує на повагу, на добре слово, допомогу, коли це потрібно. І якщо ти відкритий до інших, несеш у собі спокій та позитив, зустрічаєш людей із посмішкою, то вони будуть щирими у відповідь, я вірю в це».